Κυριακή 1 Μαΐου 2011

αμνιοπαρακεντηση-αγχος και φοβος παλι!

Και περασαν οι μερες...και αλλαζαμε διαθεσεις. Εγω εκανα "ερευνα¨για την αμνιοπαρακεντηση να βρω ποιος ειναι ο καλυτερος σε αυτο. Διαβασα φορουμ μαμαδων, διαβασα γυναικολογικες ερευνες, ποσοστα, στατιστικες...ναι ειχα αγχος γιατι στην αμνιοπαρακεντηση εχεις 1% ποσοστο αποβολης του εμβρυου λενε...

Και μεσα σου λες...ρε γαμωτο εχουν περασει τοσες εβδομαδες και κοιτα που αρχιζει και σου αρεσει ολο αυτο, γιατι να υπαρχει αυτη η εξεταση που ρισκαρεις-λιγο μεν- αλλα ρισκαρεις το ονειρακι σου.. Δεν ξερω.

Επρεπε ετσι κι αλλιως να κανουμε την αυχενικη διαφανεια. Μεσω αυτης βλεπεις αν υπαρχει περιπτωση να εχεις καποια ανωμαλια στο εμβρυο και τις πιθανοτητες για συνδρομο down σε σχεση με την εξεταση και την ηλικια σου.

Την καναμε και ολα ηταν καλα με την εξεταση αλλα και τα ποσοστα που βγηκαν δεν ελεγαν κατι φοβερο...1 πιθανοτητα στα 450 και κατι τετοια...το συζητησαμε και με τη γιατρο μας και επειδη μας εβλεπε οτι θα ηταν κατι που θα μας αγχωνει γενικα ας την κανουμε την αμνιο να ηρεμησουμε.

αν υπαρχει πιθανοτητα να κανεις αμνιο και να χασεις το εμβρυο και πιθανοτητα να μην κανεις και να φερεις στον κοσμο ενα παιδι με προβλημα τοτε προτιμησαμε να κανουμε την αμνιο και να βρουμε ενα καλο και εμπειρο γιατρο για να μην ειμαστε 9 μηνες και αναρωτιομαστε τι θα βγει.

Επισης για οσες με διαβαζετε η αμνιο ειναι μια ακριβη εξεταση αν γινει σε ιδιωτικο εμπειρο γιατρο και κοστιζει γυρω στα 500-700 ευρω αλλα οταν ειναι για το μωρακι σου νομιζω σκεφτεσαι το καλυτερο.

Ηταν αποκριες και καθαρα δευτερα. αποφασισαμε να το γλεντησουμε και να περασουμε ομορφα με τις φιλες μας. Ντυθηκαμε μασκαραδες και οτι μας κατεβηκε και περασαμε ομορφα. Βγηκαμε να φαμε. Ειχαμε αποφασισει και κλεισει ραντεβου να κανουμε την αμνιο την απομενη της καθαρας Δευτερας, ημερα Τριτη και ωρα 4.
Εγω ηδη δεν ενιωθα καλα. Σαν να ημουν αρρωστη. Με πονουσε ολο το σωμα και το βραδυ ανεβασα πυρετο.Τι περιεργο μια μερα πριν παμε να γινω ετσι...

Για να γνωριζετε χωρις να κανω διαφημιση γιατι δεν τους ξερω η με ξερουν ο καλυτερος γιατρος που συστηνω για την αυχενικη (και β επιπεδου) ειναι ο Πλουταρχος Κουρτης και για αμνιοπαρακεντηση ο Μαλιγιαννης στο Κολωνακι.

Ολο το βραδυ δεν κοιμηθηκα και την επομενη μερα το πρωι ημουν χειροτερα. Ο καιρος ηταν απο τους χειροτερους μες στην καταιγιδα κι εγω ουτε να οδηγησω μπορουσα για να την παω, ουτε και να παμε με τα ποδια....
αποφασισαμε ραδιο ταξι να ειμαστε ησυχες.





Στο γραφειο αυτο περιμεναμε γυρω στις 2 ωρες! ειχε τοσο κοσμο και ολα παιρνανε τοσο χρονο που τιποτα δεν λειτουργουσε πολυ σωστα. Εγω να νιωθω χαλια αλλα να μην το δειχνω εκει μεσα και να κοιταζομαστε. Πιο περα μια κοπελα μολις ειχε μαθει κατι ασχημο μαλλον και εκλαιγε..εχω την εντυπωση οτι κατι ειχε το εμβρυο της και επρεπε να το ριξει. Μια αλλη κυρια που τη ρωτησα μου ειπε να μην ανυσηχω με αυτον το γιατρο.

Ηρθε η σειρα μας. Μπηκαμε μεσα μαζι. Αρχικα ειδαμε το μωρακι με τον υπερηχο..για να δει ο γιατρος που βρισκεται. Της γεμισανε την κοιλια με betadine για τυχον μολυνση και εβγαλε μια τεραστια βελονα...ειλικρινα πολυ μεγαλη και της τρυπησε την κοιλια για να παρει αμνιακο υγρο.




Ολη αυτη την ωρα που τρυπουσε την κοιλια παρακολουθουσε και που ειναι το εμβρυο ωστε να μη γινει καμια στραβη. Οταν τελειωσε της ειπε οτι ειναι πολυ καλο σημασι που το υγο αυτο που πηρε δεν ειχε μεσα αιμα οπoτε μειωνονται και οι πιθανοτητες αποβολης ακομα περισσοτερο.





Μετα πηγαμε σε ενα δωματιο να καθησει ηρεμη και ξαπλωμενη για 40 λεπτα περιπου γιατι δεν κανει να φυγεις αμεσως και να κουνιεσαι! Αυστηρες οδηγιες για 5 μερες χαλαρα σπιτι καναπες και αποφυγη σκαλοπατιων. Ολα πολυ ηρεμα. ΕΙδικα τα πρωτα 2 24ωρα ειναι κρισιμα.

Εννοιειται πηγαμε σπιτι, εγω χαλια αρρωστη και η φιλη μου καναπε. Παραγγειλαμε ιαπωνεζικο που τελιωσε το μαρτυριο και χαλαρα περιμεναμε να περασει κι αυτη η μερα. Την ρωτησα αν πονεσε και μου ειπε λιγο πονεσε την ωρα που επαιρνε η βελονα το υγρο. Πηραμε και καποια ομοιοπαθητικα που μας ειχε δωσει η γυναικολογος μας για να μην παρει φαρμακα και αντιβιωση που συνηθως δινουν μετα απο αυτο.

μια δυσκολη μερα ειχε τελειωσει. Οι επομενες θα λεγανε ακομα πιο πολλα και οι εξετασεις και τα αποτελεσματα επισης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου