Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

2 W.W- Aναμονη 2 εβδομαδες



Ολο αυτο το διαστημα που περιμενεις για να δεις αν τελικα εμεινες εγκυος η οχι περναει τοσο αργα ...Υπαρχουν 2 τροποι να μαθεις αν εχεις μεινει. Ο πρωτος ειναι ο απλος...περιμενεις να σου ερθει η περιοδος. Και ο αλλος ειναι να κανεις χοριακη, μια εξεταση που σου λεει με ακριβεια αν εισαι η οχι. Οσο και να φαινεται περιεργο εχει τυχει να εχει ερθει σε καποιες γυναικες περιοδος η λιγο αιμα αλλα τελικα να ειναι εγκυες...ασε που αν εχεις και αγχος εχεις και καθυστερηση, οποτε αναμενεις περισσοτερο. Και οχι τιποτα αλλο αλλα ολο αυτο δημιουργει ενταση στο ζευγαρι, τοση που μονο ετοιμο για παιδι δεν μοιαζει!

Η αναμονη αυτη κραταει 2 εβδομαδες και στα αγγλικα ονομαζεται 2 weeks wait (2ww). Περασαν οι μερες, η πρωτη εβδομαδα ευκολοτερα και η δευτερη σερνοτανε..
Πηγε και εκανε η φιλη μου τη χοριακη, εχοντας πρηστει ολο αυτο το διαστημα, εχοντας νευρα, ολα τα συμπτωματα της περιοδου.Παρακαλεσαμε τον ανθρωπο στο εργαστηριο να μας στειλει με fax τα αποτελεσματα.

Δε θυμαμαι λεπτομερειες δυστυχως για το τι καναμε ολο αυτο το διαστημα. Θυμαμαι μονο τις πρωτες μερες επρεπε να προσεχει να μην ειναι και πολυ δραστηρια, γιατι αν την αφησεις μπορει και να παει για extreme sports!
Επισης απαγορευεται η οδηγηση μηχανης λογω κραδασμων για 1 εβδομαδα και αν ξερεις και καμια προσευχουλα οποια θρησκεια κι αν πιστευεις καλο κανει.

Μπανια καναμε επισης και ηλιοθεραπεια.


Ειχα φερει απο το εξωτερικο κατι μαγικα κουκλακια απο τη Γουατεμαλα που μπορεις να κανεις μια ευχη και να πιασει...μετα το βαζεις κατω απο το μαξιλαρι σου και περιμενεις. Ολα τα εκανα. Και ειπα τι θελω (φανταζομαι καταλαβατε), και το εβαλα κατω απο το μαξιλαρι και περιμενα.

Την ημερα των απαντησεων δεν ημουν βεβαια ηρεμη. Ποιος θα ητανε? Ειμασταν στη θαλασσα και τη φιλη μου την ειχε παρει ο υπνος. Σηκωθηκα εγω και πηγα σε ενα ξενοδοχειο που ειχε εκει πιο κατω να ρωτησω αν εχουν fax. Κανονισα να τα στειλουνε εκει οσο εγω περιμενα. Σκεφτομουνα να τα παρω και να της τα παω. Οτι ειναι να γινει θα γινει. Ηρθανε 2-3 σελιδες με κατι ακαταλαβιστικα και να τα διαβαζω και να τρεμει το χερι μου.. στο τελος της σελιδας διαβαζω: "εγκυμοσυνη-αρνητικο."

Με οση ορεξη μπηκα στο ξενοδοχειο με μηδεν ενεργεια βγηκα! Πηγα πισω , ειχε ξυπνησει. Της περιεγραψα ολη μου την εξορμηση στο ξενοδοχειο  καθως και οτι ηταν αρνητικο για εγκυμοσυνη.

 Μετα αρχισαν τα γνωστα "το ηξερα αφου εχω ολα τα της περιοδου" και "ενταξει , σιγα μην γινει με την πρωτη", "θα ξαναδοκιμασουμε "
κλπ κλπ....
τροποι να παρηγορησουμε η μια την αλλη και να παρηγορηθουμε.
Γιατι οσο να'ναι ελπιζεις και οταν ελπιζεις..στεναχωριεσαι αν δεν γινει. Και τωρα ποτε παλι?

Ελα ομως που ητανε Ιουλιος μηνας και τον επομενο μηνα θα φευγαμε για εξωτερικο οποτε αποφασισαμε οτι δε θα δοκιμαζαμε παλι.
Ολα θα γινοντουσαν με ηρεμια απο Σεπτεμβρη. Καλο θα ειναι να ηρεμησουμε, χαλαρωσουμε, περασουμε τελεια και μετα με το καλο.

Πως νιωθει καποιος για ολα αυτα?Δεν εχω ιδεα.
Πως ενιωσα εγω...?
Νιωθεις οτι μπορει να εισαι τυχερη εσυ και να το καταφερεις με την πρωτη. Νιωθεις οτι ολα μπορει να συμβουν. Οταν τελικα δεν συμβαινει, ναι μεν εισαι προετοιμασμενος αλλα ναι στεναχωριεσαι. Και ναι στεναχωρεθηκα.Ηθελα πολυ. Τελικα μηπως δεν εχουμε πιθανοτητες?

Ανακοινωσαμε  στη γιατρο μας τα σχεδια μας και πλεον ειχαμε δωσει ραντεβου το Σεπτεμβρη. Ο Αυγουστος θα ηταν μονο για εμας!














1 σχόλιο:

  1. κάθε αρχή και δύσκολη!!μην το βάζετε κάτω όμως!!!απολαύστε τις διακοπές σας και θα ξανάδοκιμάσετε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή