Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

σπερμα ντοπιο η εξωτερικου?


Αφου ψαξαμε και ξαναψαξαμε καταληξαμε σε μια πολυ καλη τραπεζα σπερματος (αν θελετε πληροφοριες για οτιδηποτε μου στελνετε σχολιο και σας ενημερωνο για τα παντα) , εντελως τυχαια με εναν ανθρωπο ο οποιος εκτος απο τον εαυτο του σεβεται και τη δουλεια του πανω απο ολα. Τι σημαινει αυτο? θα το κατανοησετε παρακατω και θα τον συγκρινετε με αυτους που δεν σεβονται τη δουλεια τους και ουτε τους αλλους!

Εκει πηγαμε μαζι.Θυμαμαι ημουν ενθουσιασμενη και λιγο αφελης γιατι νομιζα οτι με το που θα πηγαιναμε βαζαμε μπροστα για ολα. Δεν ηταν ετσι ομως. Πηγαμε εκει χωρις να εξηγησουμε τι σχεση εχουμε, απλα ρωτουσαμε και μαθαιναμε.
Μαθαμε λοιπον , απο που να αρχισω?

Στην Ελλαδα τα κεντρα που μεχρι τωρα εκαναν τιν διανομη σπερματος ηταν ολα παρανομα. Απλα λογω καταστασεων, λαδωματων, μεγαλογιατρων κλπ κλπ αυτο γινοταν χωρις να υπαρχουν κυρωσεις απο πουθενα. Και το χειροτερο? Δινονταν τα σπερματα, μενανε καποιες εγκυες, δεν γινοταν καταγραφη απο κανενα κεντρο για τις εγκυμοσυνες αυτες ωστε να προβλεψουν να μην διδονται δειγματα σπερματος απο εναν δοτη σε κοντινες περιοχες...σκεφτειτε ποση ζημια μπορει να εχει κανει αυτο και ποσα αδερφια...να υπαρχουν χωρις να το ξερουν!


Κατι αλλο...μην εμπιστευτειτε ελληνικο σπερμα απο τραπεζα η απο κεντρο γιατι τα περισσοτερα ειναι απο χωρες οπως Αλβανια, Γεωργια...και οχι Ελλαδα.
 Δεν μιλαω για θεμα ρατσισμου σε καμια περιπτωση απλα να ξερετε οτι αυτο που ζητατε για ελληνικο δε θα ειναι ελληνικο με τιποτα. Οτι κι αν λενε τα δειγματα!


Στην Αμερικη και σε καποιες ευρωπαικες χωρες οπως ειναι η Δανια, δινουν σπερμα οι αντρες οχι με κινητρο τα ελαχιστα χρηματα που προσφερονται αλλα το κανουν συνειδητα για να βοηθησουν ζευγαρια που δεν μπορουν με αλλο τροπο να τεκνοποιησουν. Ειναι οπως οταν καποιος δινει αιμα συνειδητα και το κανει για να βοηθησει. Με αυτο το σκεπτικο. Στην Ελλαδα δεν υπαρχει κατι τετοιο σαν συνειδητη επιλογη. Ειναι λιγο πιο εγωιστικο το θεμα παιδι και δεν μοιραζεσαι τιποτα με κανεναν. ουτε τα οργανα σου, ουτε το αιμα σου, ουτε το σπερμα σου.Ολα για παρτη μας ειναι λοιπον. Μονο αν υπαρχει σαν κινητρο το χρημα η μεγαλη αναγκη θα το κανουν. Δυστυχως σε σχεση με το να δωσει καποιος σπερμα τα μονα χρηματα που παιρνει ειναι στην ουσια να του καλυψουν τα εξοδα για να παει και να ερθει στο χωρο παραλαβης σπερματος και οι δωρεαν εξετασεις που του κανουν για να δουνε αν ολα καλα. Το πολυ να του μενει ενα 20ευρω στη τσεπη...
Ολα αυτα γιατι τα λεω...Παιζει ρολο ο λογος για τον οποιο καποιος δινει το σπερμα του καπου. Και εχει και σημασια για εμας, ισως στο μυαλο μας να σκεφτομαστε οτι ο ανωνυμος αυτος δοτης το εκανε συνειδητα απο αποψη.
Στο εξωτερικο αυτο που σου λενε ειναι. Δεν διαλεγεις κατι και ειναι κατι αλλο.


Ολα καλα μεχρι εδω. Οταν λοιπον ηρθε η ωρα να πουμε τι θελουμε μας λεει ο καλος αυτος ανθρωπος τη φραση-οχι ακομα! Ο λογος ητανε γιατι επρεπε να περαστει ο νομος για να γινουν ολα αυτα νομιμα προκειμενου να ξεκινησει τη δραστηριοτητα του νομιμα και καλα και οχι σαν ολους τους αλλους...

Εμεις ομως δεν μπορουσαμε να περιμενουμε. Περιμεναμε μηνες να γινει αυτο. Βαλαμε γνωστους να γραψουν για το θεμα σε εφημεριδες προκειμενου να το δουνε στο υπουργειο υγειας..και μεχρι να γινουν ολα αυτα επρεπε να δρασουμε.

Απευθυνθηκαμε σε γνωστο εμβρυολογικο κεντρο γνωστου γιατρου το οποιο μετα απο τηλεφωνηματα μου μαθαμε οτι εφερναν κι αυτοι απο το ιδιο μερος που θα παιρναμε απο τον αλλον (οχι τοσο νομιμα, αλλα δε μας ενοιαζε εμας) και ετσι θα το παιρναμε απο εκει.

Με την γυναικολογο μας την Κυρια Λ. ειχαμε πει οτι με το που βρουμε το σπερμα της το λεμε και αναλογα πραττουμε.
 Θα καναμε σπερματεγχυση γιατι ολα ηταν μια χαρα για τη φιλη μου.

Για να μην τα πολυλογω στο κεντρο αυτο θελανε και επιμενανε να γινει την ιδια μερα η σπερματεγχυση και να γινει εκει γιατι και καλα τα ωαρια ηταν ετοιμα της φιλης μου. Εγω κατι υποψιαστηκα...μετρησανε τα ωαρια οτι ηταν στο οριο για να σπασουνε και φευγουμε απο εκει και μετραμε τα ωαρια στο Ιασω με τη γυναικολογο μας και η μετρηση οχι απλα ειχε διαφορα λιγα χιλιοστα...αλλα πολλα!!!
συμπερασμα= στο κεντρο αυτο θελανε να μας πεισουνε να το κανουμε εκει για τα λεφτα φυσικα και αφου δεν ηταν και στο οριο τους τα ωαρια σιγουρα δε θα πετυχαινε και η σπερματεγχυση και θα μας προτεινανε μετα να καναμε εξωσωματικη! πολυ απλα και ομορφα.
συμπληρωματικα να πω οτι το κεντρο αυτο ηταν γεματο με κοσμο, ηταν υπερπολυτελες και τυφλα τα ζευγαρια μπαινανε μεσα και οτι τους λεγανε κανανε χωρις δευτερη κουβεντα.

Η απογοητευση ηταν τεραστια και για τις δυο μας. Αλλο ενα εμποδιο. Που μας οδηγουσε ομως ολο αυτο....καπου που απλα πρεπει να εμπιστευτουμε. Αυτο μας κραταγε δυνατες στο ταξιδι μας και στο ονειρο μας.

Περιττο να σας πω οτι πριν να ξεκινησουμε ολα αυτα ειχαμε παει και σε καποιους αλλους γυναικολογους οι οποιοι βγαλανε τη φιλη μου οτι δεν μπορει να συλλαβει λογω ηλικιας και λογω των ωαριων της...και οποτε αυτο σημαινει οτι δεν υπαρχει λογος να κανεις σπερματεγχυση αλλα εξωσωματικη κατευθειαν.
Η φιλη μου ενιωσε οτι δεν ειχε ελπιδες πια..τους ειχε εμπιστευτει και για λιγες μερες την ειχε παρει απο κατω. Μεσα της ομως κατι της ελεγε οτι ολα ειναι καλα και οτι δεν μπορει κατι περιεργο συμβαινει...Η γυναικολογος μας μετα ηταν η μονη που ειπε οτι δεν βλεπει καποιο θεμα και οτι ολα τα βλεπει φυσιολογικα...και μειναμε εκει απο ενστικτο.


Ετσι αποφασισαμε να χρησιμοποιησουμε λοιπον το κεντρο αυτο που μας "εξαπατησε" κατα καποιο τροπο μονο γιατι εχει το σπερμα και να προχωρησουμε με τη γυναικολογο μας οπως ειχαμε πει.

Το μονο που εμενε ητανε να διαλεξουμε τι σπερμα θελουμε! 

η τραπεζα εξωτερικου με την οποια θα συνεργαζοταν και ο καλος κυριος που ηθελε να ειναι νομιμος και περιμενε και που επιλεξαμε ειναι η cryos spermbank denmark και το λινκ ειναι εδω
http://dk.cryosinternational.com/home.aspx

για κανενα λογο δε γινεται διαφημιση σε τιποτα για οσα λεω. σκοπος ειναι να διευκολυνουμε αλλες γυναικες σαν εμας με πληροφοριες που αν τις γνωριζαμε θα ηταν το ταξιδι μας λιγακι πιο ευκολο....















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου