Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

2η προσπαθεια




Ηταν για εμας ενα καλοκαιρι υπεροχο. Αποφασισαμε να μαζεψουμε λεφτα να παμε οσο πιο μακρια γινοταν. Κατι μας ελεγε οτι απο το Σεπτεμβρη που θα γυρνουσαμε ολα θα ηταν λιγο πιο δυσκολα και δεν ξεραμε ποτε ξανα θα ειμασταν ετσι ελευθερες , χωρις ευθυνες και υποχρεωσεις, για να φυγουμε για τοσο μεγαλο διαστημα και τοσο μακρια. 1 μηνας διακοπες στην Κεντρικη Αμερικη γεματος χρωματα, ανεμελια, και χαλαρωση απο τα παντα.

Ηρθε ο Σεπτεμβρης και συμφωνα με την περιοδο της φιλης μου γνωριζαμε ηδη ποια ηταν η μερα στην οποια επρεπε να παμε για τους γνωστους υπερηχους να δουμε τι και που βρισκεται το αυγουλακι μας.
Στο μεταξυ εγω να κανονιζω παλι με το ιδιο "κακο" κεντρο για το σπερμα και ποτε να το παρουμε και τα ιδια τα γνωστα.
Ελα ομως που οπως δειχνανε τα πραγματα φαινοταν οτι ισως η μερα η κρισιμη για την σπερματεεγχυση θα ητανε Σαββατοκυριακο...πραγμα που δυσκολευε το να παρουμε το σπερμα απο το κεντρο αυτο και ολα μοιαζανε βουνο.

Με το που το παιρνει χαμπαρι αυτο και η γυναικολογος μας , μας λεει "ελπιζω να μην πεσει σαββστοκυριακο και χασουμε την ξεκουραση μας...", κατι το οποιο εγω το πηρα λιγο στην πλακα και δεν του εδωσα σημασια.

Εκει που την αλλη φορα ολα ηταν τοσο απλα και ενιωθα οτι ειχαμε βρει τον τροπο, τωρα ενιωθα οτι ξεκιναμε απο την αρχη και ολα ηταν ακομα πιο δυσκολα.
Λενε οτι τετοιες στιγμες κρισεις ερχονται για να σε κανουν πιο δυνατο...εγω εκεινη τη στιγμη δεν ειχα ιδεα απο που να αρχισω και επρεπε να ξεκινησω οντως απο την αρχη.


Σκεφτηκα οτι αυτη τη φορα δε θα μεσολαβησει κανενας για το σπερμα. Θα το παραγγελναμε μονες μας με την πιστωτικη καρτα που ζητανε, θα καναμε την παραγγελια online και απλα επρεπε να βρουμε, γιατι αυτο ζητανε, εναν χωρο παραλαβης του, εκτος απο σπιτι η γραφειο γιατρου. Πηρα να ρωτησω τη γυναικολογο μου αν στο Ιασω δεχονται κατι τετοιο και παλι δυσκολα τα εβλεπε ολα και δεν ειχε ιδεα. Αποφασισα και αυτο να το κανονισω μονη μου.

Βρηκα την βιολογο του Ιασω , η οποια ηταν παρα πολυ εξυπηρετικη και καλη στην ολη φαση και μου εξηγησε πως θα χρειαστει να τουσ δωσω τη διευθυνση του νοσοκομειου και αυτη θα το παραλαμβανε και θα εκανε και το πλυσιμο του σπερματος και ολα. "προσεξτε ομως να μην το στειλουνε σαββατο κυριακο που ειναι το τμημα κλειστο."

Ετσι κι εγινε. Μπηκαμε στην cryos και βρηκαμε τον ιδιο και αγαπημενο Μonter , παραγγειλαμε δυο δοσεις , για να μην εχουμε και τα εξοδα αποστολης σε περιπτωση που χρειαστει να ξανα παραγγειλουμε , ορισαμε και την ημερομηνια που το θελουμε να ειναι εδω και περιμεναμε οσο το αυγο μεγαλωνε...

Στην ουσια δεν εχεις και μεγαλο περιθωριο, γιατι ολα πρεπει να γινουν γρηγορα. Μεσα σε δεκα μερες το αυγο εχει μεγαλωσει. Οποτε καταλαβαινετε οτι αν το σπερμα δεν εφτανε στην ωρα του ολα θα πηγαινανε στραφι...

Δεν ξεραμε τι ειδους σπερμα επρεπε να παρουμε, γιατι κι αυτο το επιλεγεις. Οποτε πηρα τον καλο κυριο απο την καλη τραπεζα σπερματος που τα θελει ολα νομιμα και ζητησα τη συμβουλη του ως βιολογος που ειναι.

To παρακατω που θα διαβασετε ειναι πολυ πολυ χρησιμο για οσες παραγειλλετε-

"Για μια σπερματέγχυση επεξεργαζόμαστε το σπέρμα για να πάρουμε μόνο τα σπερματοζωάρια με (α) καλή κίνηση και (β) καλή μορφολογία και μετά τα ετοιμάζουμε για να τα τοποθετήσουμε στη μητρική κοιλότητα.
Η ποιότητα IUI σημαίνει ότι το σπέρμα υποβλήθηκε σε επεξεργασία πριν την κατάψυξη, ενώ το ICI σημαίνει ότι το σπέρμα καταψύχθηκε απευθείας και θα πρέπει το εργαστήριο να το επεξεργαστεί πριν το ετοιμάσει για ενδομήτρια σπερματέγχυση.
Το ΜΟΤ 10 (=10εκ./ml) σημαίνει ότι στο δείγμα των 0,5ml περιέχονται περίπου 5 εκατομμύρια σπερματοζωάρια με καλή κίνηση, ομοίως
το MOT 20 (=20εκ./ml) σημαίνει ότι στο δείγμα των 0,5ml περιέχονται περίπου 10 εκατομμύρια σπερματοζωάρια με καλή κίνηση.
Προτιμώ την ποιότητα IUI επειδή το IUI MOT 10 περιέχει περίπου 5 εκ. σπερματοζωάρια με καλή κίνηση και καλή μορφολογία,.. άρα περισσότερα «χρήσιμα».
Καλύτερα να σας πει το εργαστήριο τι προτείνει.
Προσωπικά, το ICI MOT 10 το βρίσκω λίγο, οπότε καλά σας συμβουλεύει να πάρετε διπλάσια ποσότητα."



Με σειρά προτίμησης (αλλά συμβουλευτείτε το εργαστήριο που θα σας το ετοιμάσει..) : IUI MOT 10 > ICI MOT 20 > 2 x ICI MOT 10


Αυτα ειναι οσα μαθαμε και χριεαστηκαμε απο τον καλο κυριο. Το καλυτερο κατα τη γνωμη μου που ειναι να παραγγειλεις για σπερματεγχυση ειναι το IUI mot 10 και μην πατε ουτε για κατι πιο φτηνο ουτε για κατι πιο ακριβο. Αυτο ειναι το καλυτερο!


Τωρα εμενε να γινει και η σπερματεγχυση. Νομιζω η μερα επεσε Παρασκευη , ολα φαινοντουσαν μια χαρα, το ωαριο θεωρησε η γυναικολογος οτι ειναι στα χιλιοστα που θελουμε, την προπροηγουμενη ημερα ειχαμε κανει και μια ενεση για να σπασει το ωοθηλακιο σε 48 ωρες και οχι νωριτερα, και το σπερμα ειχε φτασει στην ακριβη ωρα του μια και η Δανια ειναι πιστη στα ραντεβου της!


Μπηκαμε στο δωματιο, η ιδια διαδικασια, το σπερματακι στο σωληνακι μεσα, εγω να σβηνω τα φωτα, να κραταω το χερι της και να προσευχομαι να πιασει, και τσουπ μπηκε και τελος.Η γυναικολογος μας ευχηθηκε καλη τυχη και ειχε κι αυτη ελπιδες οτι αυτη τη φορα θα γινει.
διαδικασια σπερματεγχυσης



Ολα παλι ηταν θεμα αναμονης και τυχης. Αυτη τη φορα δεν πηγαμε βολτα σε μαγαζια, ουτε για παγωτο. Σπιτι πηγαμε και απολαυσαμε το Σαββατοκυριακο μας με φιλες και αγαπη.

Ειχα ξεχασει να κανω το κολπο με τα κουκλακια κατω απο το μαξιλαρι αλλα πλεον δεν ειχε σημασια. Οτι ειναι να γινει θα γινει.

Η βιολογος του νοσοκομειου, οταν μετα περασα να την ευχαριστησω, μου ειπε " πολυ καλη επιλογη σπερματος! Μπηκαμε και τον ειδαμε μωρο online και ειναι πολυ καλος!" και οχι μονο κοκκινισα, χαρηκα παρα πολυ!
Μετα το συζητουσαμε με τη φιλη μου και γελαγαμε....










 






2 σχόλια:

  1. εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρατε αυτη την φορά κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. maria euxaristo gia tin euxi sou...elpio na su aresei i diadromi mas kai na exei arxisei na se krataei se agonia...exoume dromo mprosta mas opote elpizo na mas parakolouthis...

    ine poli omorfo gia emas na vlepoume oti iparxoun sxolia kai kosmos pou mas parakolouthei. auto mas dinei dinami. eilikrina euxaristo.

    pes to k se alles oti an theloun na ginun miteres iparxei tropos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή